1. Farkut tuppaavat haaroista joskus repeämään. Roskiin niitä ei kannata vielä silloin heittää, sillä toivoa on vielä! Uudenveroisia niistä ei ehkä enää saa, mutta ehjät kyllä. Leikkaa samanvärisestä ja mielellään melko ohuesta farkkukankaasta (tuhoon tuomitut yksilöt kannattaa aina säästää tällaisten tapausten varalle) repeämäkohdan peittävän palasen verran, ja mielellään vähän isompi. Pala toimii tukikankaana, joka estää farkkujen repeämisen uudestaan.
2. Asettele pala farkkujen nurjalle puolelle oikea puoli farkkujen nurjaa puolta vasten ja kiinnitä se nuppineuloilla. Varmista, että pala peittää repeämäkohdan kokonaan. Neulaamisen jälkeen harsi kappale kiinni ja poista neulat. Suosittelen sitä siksi, että hankalanmuotoisten farkkujen parsiminen ompelukoneella helpottuu, kun neulat eivät ole tökkimässä sormiin. Näin myös paikkauspala pysyy paremmin paikoillaan.
3. Tikkaa ja ompele siksakilla paikkapalan reunat. Siksakkaa repeämän reunat ja sen jälkeen käy repeämä läpi siksakilla poikittaissuuntaisesti. Kannattaa toki olla farkkujen väriin sopiva lanka. Siksakkaa vielä paikkapalan reunat. Käytä melko leveää ja tiheää siksakkia.
4. Voilà! Olet antanut farkuillesi vielä hieman lisää elinaikaa :) Poista vielä harsinlangat ja kelpaat pökät päällä vaikka linnanjuhliin. Ehkä.
Paikattu kohta ulkoapäin (käyttämäni lanka on hieman liian vaaleaa)
Paikattu kohta sisältäpäin
Tänään tein muuten myös kauhean hyvää ruokaa. Paistettua possua, purjoa, paprikaa ja höyrytettyjä porkkanoita. Kannattaa kokeilla porkkanoiden höyryttämisen jälkeen lisätä sekaan kokkare voita ja hieman rakuunaa. Täydellinen yhdistelmä. Ja lisää paprikat vasta ihan lopuksi, niin etteivät ne kerkiä kamalasti kypsyä. Maku on näin parempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti